Etusivu Ravintolat

Kuninkaallinen ravintolakokemus Cadizin kupeessa

Pirjo Kaksonen-Aragón on kotoisin Lappeenrannasta. Rakkaus vei hänet yli 40 vuotta sitten Espanjaan ravintolan emännäksi. Päivääkään hän ei vaihtaisi pois, elämä Andalusiassa asettui juuri oikeisiin uomiinsa.

Pirjo Kaksonen-Aragón on kotoisin Lappeenrannasta. Rakkaus vei hänet yli 40 vuotta sitten Espanjaan ravintolan emännäksi. Päivääkään hän ei vaihtaisi pois, elämä Andalusiassa asettui juuri oikeisiin uomiinsa.

Pirjon mies Diego Aragón kuuluu vanhaan kuninkaalliseen sukuun. Kovin kauaksi sukupuussa ei tarvitse mennä, niin vastaan tulee Grimaldi –nimi. Tuossa nimessä on tarunhohtoa riittämiin, jäljet johtavat Genovaan ja sittemmin Monacon hallitsijaperheeseen.

Vaikka Diegolla onkin sinistä verta suonissaan, hän on silti maailman välittömin ja ystävällisin asiakaspalvelija. Piipahdimme Pirjon ja Diegon Santuario ravintolassa reissullamme Cádiziin. Ravintola sijaitsee Chiclanan kaupungissa jokunen kilometri Cádizista etelään.

Tervetuloa, mie jo ootinkin teitä, kuuluu iloinen karjalainen tervetulotoivotus, kun löydämme perille vanhaan postitaloon Chiclanan keskustassa. Pirjon puheessa on säilynyt mukavasti karjalan murre ja nuotti, vaikka Diego hänet vuosikymmenet sitten toikin kauas Andalusiaan.

Pirjon karjalainen murre ja iloinen olemus ovat edelleen tallessa

 

-Minä lähdin oikeasti etsimään kaunista skandinaavista naista, Diego nauraa.

Ensimmäisellä kosioreissulla sitä oikeaa ei löytynyt, mutta toinen kerta oli onnekkaampi. Pirjo ja Diego rakastuivat hetimiten ja siitä asti on pidetty yhtä.

-Meidän liittomme salaisuus on jatkuva huumori ja iloinen elämänasenne. Yhteinen työ ravintolan pitämisessä yhdistää meitä, Pirjo sanoo.

Ravintolassa riittääkin puuhaa. Santuario on yksi lähiseutujen suosituimmista ravintoloista ja se on tunnettu erityisesti liharuoistaan. Keittiössä on avotuligrilli, josta kevyt savun tuoksu leijailee mukavasti koko ravintolaan.

Me matkalaiset pääsimme maistamaan Santuarion keittiön herkkuja monipuolisesti. Täytyy sanoa, että Pirjon grillissä kypsyy harvinaisen mureaa ja herkullista lihaa. Mieleen jäi myös grillattu pulpo, eli mustekala. Takuulla tuoretta viereisestä Atlantin valtamerestä pyydettyä.

Grillattu pulpo eli mustekala

Ruoka oli erinomaista ja ympäristö teki erityisen vaikutuksen. Rakennus on entinen postitalo, sen jälkeen siinä on toiminut vuosikymmeniä Diegon perheen viinitehdas. Ravintolana Santuario on toiminut pian 40 vuotta. Seiniltä löytyy hauskoja yksityiskohtia. Pirjon suomalaisuuteen viittaavia asioita löytyy useita, seinällä on esimerkiksi Karjalan tynnyrinkansiolutmainos.’

Ravintolan vaakuna
Ihania pieniä yhsityiskohtia ravintolan sisustuksessa

Santuario on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka jos liikut Cádizin seudulla upealla Atlantin rannikolla.

Diegon ja Pirjon iloinen rakkaus on kestänyt yli 40 vuotta.

Atlantin välimeren tuore herkku pulpo

Karjalan mainos istuu hienosti espanjalaisen ravintolan seinälle

Pirjo hoitaa ruoanlaiton avotuligrillin äärellä, Diego palvelee asiakkaita.

Santuarion vaakunassa on pala kuninkaallista ja pala Lappeenrannan villimiestä.

Antti Pekkarinen

Kirjoittajasta

Antti Pekkarinen

Antti Pekkarinen

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Löydä Aurinkorannikon palvelut, nähtävyydet ja tapahtumat helposti Fuengirola.fi mobiilisovelluksen avulla!

Viikon kysymys

Kumpaan mieluummin talvilomalla?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Tilaa aika!