Nepalilainen keittiö on yksi rikkaimmista Aasian kulinaristisista kokemuksista. Yrttien ja mausteiden monipuolinen ja huolellinen käyttö antaa ruoalle omaleimaisen, jo tuoksullaan houkuttelevan vivahteen. Nepalin herkkuja saa nyt suomalaisten hyvin tuntemasta paikasta, siitä missä ennen oli Witi. Nyt siinä on MoMo.
Suurimmat vaikutteet nepalilaiseen keittiöön ovat tulleet kahdesta suunnasta, Intiasta ja Tiibetistä. Yksinkertaistaen voisi sanoa, että ruoan rakenne noudattelee intialaista perinnettä ja maustemaailma tiibetiläistä.
Testiryhmämme maisteli käynnillään kahta eri kanaruokaa, Kormaa ja Tikkaa. Kaksi toisistaan poikkeavalla tavalla valmistettua herkkua. Nimet ovat tuttuja intialaisista ravintoloista, mutta makumaailma poikkeaa selvästi. Siinä missä intialainen Korma on yleensä melko tulista, MoMon nepalilaisessa versiossa on ripaus makeutta ja todella intensiivisiä makuja. Toki potkuakin löytyy, mutta makumaailma on selvästi perinteistä intialaista rikkaampi.
Chicken Tikka on todellinen täysosuma. Kauniin punertaviksi paistetut kanapalat tuodaan pöytään vihannespedillä ja koko aterian kruunaa kastike, joka vie kielen mennessään.
-Asiakkaat ovat pyytäneet erillistä lusikkaa, jotta saavat syötyä kastikekulhon tyhjäksi, nauraa ravintoloitsija Viktoria Koppanen.
MoMoa pitää pariskunta, joista keittiössä touhuaa lahjakas kokki Dipesh Bhandari ja salin puolella Kopponen. Palvelu sujuu siis haluttaessa suomeksi.
-Olemme olleet Espanjassa nelisen vuotta. Bhandari on työskennellyt täällä intialaisissa ja nepalilaisissa ravintoloissa. Meillä on koko ajan ollut haaveena oman paikan perustaminen ja kun saimme tietää, että Witi on myynnissä, innostuimme välittömästi. Paikka on mitä mainion ja se on varsinkin suomalaisille tuttu kulma, Kopponen kertoo.
MoMossa saa päivittäin vaihtuvaa herkullista lounasta ja iltaisin á la cartea. Lista on aasialaiseen tapaan laaja, siitä löytyy varmasti herkkuja joka makuun. Nepalissa kasviksilla on erityisen tärkeä asema ruoanlaitossa, siksi listalta löytyy myös runsaasti kasvisvaihtoehtoja.
Antti Pekkarinen
Lisää kommentti