Etusivu Uutiset

Esa Nummela: Matti rakasti Espanjan keikkoja

-Matti oli valmis lähtemään keikalle minne vaan. Erityisesti hänen mieleensä olivat etelän keikat Kanarialla, Aurinkorannikolla ja Turkissa.

-Matti oli valmis lähtemään keikalle minne vaan. Erityisesti hänen mieleensä olivat etelän keikat Kanarialla, Aurinkorannikolla ja Turkissa.

Matti Nykäsen keikkamyyjänä toimi viimeiset seitsemän vuotta Esa Nummela Magnum Liveltä. Hän ehti tutustua suojattiinsa melko hyvin.

-Ensimmäiset vuodet varmaan molemmin puolin kyräilimme toisiamme. Minä en tiennyt Matista kuin sen, minkä olin lööpeistä lukenut. Matti ei tiennyt minusta käytännössä mitään. Muutamassa vuodessa luottamus kasvoi ja lopulta tulimme hyvin toimeen keskenämme.

Espanjan keikoilla keikkamyyjän rooli oli hieman normaalista poikkeava.

-Matilla oli vuosikymmenten suhteet keikkapaikkoihin Espanjassa. Hän tunsi ravintoloitsijat hyvin ja homma meni yleensä niin, että saavuttuaan reissultaan hän soitti minulle ja kertoi sopineensa keikat esimerkiksi seuraavalle huhtikuulle. Minulle jäi vain käytännön asioiden hoitaminen.

Matti Nykänen ravintola Kukossa Fuengirolassa viime keväänä.

-Jostain syystä näillä etelän reissuilla Matti halusi tehdä paljon keikkoja. Esimerkiksi viikon Kanarian reissulle hän halusi kuusi keikkaa. Matti rakasti esiintymistä. Hän on muuten varmasti vähiten keikkoja perunut artisti minun listoillani. Kaksi kertaa muistan, kun keikka on jäänyt tekemättä. Ekalla kerralla Matti ei päässyt lentämään Espanjasta Suomeen, koska käsi oli kokokipsissä. Toinen kerta liittyi Susannan kanssa tulleisiin bänkseihin, silloin Matti soitti, että ei ole oikein fiilistä lähteä illalla lavalle.

Esa Nummela on nyt itse keikkamatkalla Aurinkorannikolla. Hän esiintyy torstaina His Stars Barissa, perjantaina Nuriasolissa ja lauantaina Koppasissa.

Matti -monologi liikutti

Näyttelijä/ohjaaja Tatu Mönttinen on valmistanut Nykäsen elämästä kertovan monologin Matti Nykänen – hyppy sumuun. Se perustuu erilaisiin dokumenttilähteisiin, enimmäkseen Matti Nykäsen haastatteluihin eri medioissa. Suurin osa näytelmän vuorosanoista on poimittu suoraan Matin suusta.

-Maanantaiaamu oli aika järkyttävä. Oli vaikea uskoa tapahtunut todeksi. Minulla oli tiistaille buukattu keikka ja hyvin nopeasti päätin, että se tehdään Matin kuolemasta huolimatta, Mönttinen kuvaa tuntojaa.

Tatu Mönttinen Matti Nykäsenä monologissaan.

-Keikalla tunnelma oli äärimmäisen liikuttunut. Pidimme hiljaisen hetken Matin muistolle. Käsikirjoitusta ei tarvinnut juurikaan muuttaa, loppuun lisäsin vielä Matti Ensio Nykäsen elinvuodet. Tämän viikon keikoilla varmasti pidämme tuon hiljaisen hetken, sen jälkeen omistan esitykset Matti Nykäselle. Näytelmä kunnioittaa monin tavoin sitä ihmistä, joka löytyy julkisten otsikoiden ja kohujuttujen takaa, Mönttinen kertoo.

Mönttisen monologi nähdään myös Fuengirolassa tänä keväänä. Esitykset on buukattu ravintola Kukkoon huhtikuun lopulle 25. ja 26. päivä. Samana viikonloppuna myös Matti Nykäsen piti esiintyä Superpesiksen loppubileissä. Tuo esitys jää nyt näkemättä.

 Antti Pekkarinen

Tässä vielä Keskisuomalaisen arvostelu Mönttisen monologista.

Kirjoittajasta

Antti Pekkarinen

Antti Pekkarinen

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Löydä Aurinkorannikon palvelut, nähtävyydet ja tapahtumat helposti Fuengirola.fi mobiilisovelluksen avulla!

Viikon kysymys

Kumpaan mieluummin talvilomalla?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Tilaa aika!