Etusivu Matkailu Ravintolat Ajankohtaista

Fuengirolan pormestari Ana Mula avasi uusitun Centro Finlandian

Centro Finlandian terassi muutettiin viime kesän ja alkusyksyn aikana sisätilaksi. Keskiviikkona vietettiin uudistetun tilan virallisia avajaisia. Fuengirolan pormestari Ana Mula toi tilaisuuteen kaupungin tervehdyksen.

Centro Finlandian terassi muutettiin viime kesän ja alkusyksyn aikana sisätilaksi. Keskiviikkona vietettiin uudistetun tilan virallisia avajaisia. Fuengirolan pormestari Ana Mula toi tilaisuuteen kaupungin tervehdyksen.

-Suomalaiset ovat yksi tärkeimmistä ulkomaalaisryhmistä kaupungillemme, niin sosiaalisesti, kulttuurisesti kuin taloudellisestikin. Kaupungintalolle on kirjautunut noin 5000 suomalaista asukkaiksi, todellinen määrä on varmasti paljon suurempi. Jo tuo määrä on kuitenkin lähes 7% koko kaupungin väestöstä, Mula sanoi.

Pauliina Manso käänsi Ana Mulan puheet suomeksi ja Antti Pekkarisen sekä Marja Aallon puheet espanjaksi.

 

Pormestari kehotti niitä suomalaisia, jotka asuvat Fuengirolassa tekemään empadronamienton, eli kirjautumaan kaupungin asukkaiksi. Kirjautumisella saa tuntuvia etuja arkeen ja esimerkiksi oikeuden äänestää kunnallisvaaleissa.

Centro Finlandian merkitystä Mula piti myös merkittävänä.

-On hieno, että tällainen kohtaamispaikka ja informaatiokeskus on saatu aikaan. Se helpottaa varmasti suomalaisten kotiutumista kaupunkiimme. Uudet puitteet näyttävät todella hyvältä, tällaisessa tilassa kansa varmasti viihtyy, Mula onnitteli.
Centro Finlandian toimitusjohtaja Antti Pekkarinen korosti omassa puheessaan juuri tilojen monipuolisuutta.
-Olemme panostaneet vahvasti tilojen audiovisuaaliseen puoleen. Meillä näkyy ja kuuluu kaikki kaikkialla, Pekkarinen julisti.

Kutsuvieraat saapuivat tilaisuuteen pääovesta.
Antti Pekkarinen ja Vesa Uusi-Kilponen toimivat vastaanottokomiteana,

 

 

 

Matkailun tulevaisuus

Keskiviikon tilaisuudessa juhlistettiin myös Tampereen ja Málagan välisen lentoyhteyden alkua. Busines Tampereen lentoliikenteestä vastaava johtaja Marja Aalto toi tervehdyksen Tampereelta.

-Olemme jo vuosia tehneet syvää yhteistyötä Centro Finlandiassa toimivan Meriatur -matkatoimiston kanssa. Yhteinen tavoitteemme on matkailun lisääntyminen molempiin suuntiin. Yksi päätavoitteemme on vakituisen lentoreitin aikaansaaminen Tampereen ja Málagan välille. Nyt näyttää hyvältä, SAS lentää väliä kerran viikossa ja neuvotteluja lentojen lisäämisestä käydään monella taholla, Aalto hehkutti.

Avaisijissa syötiin hyvin ja seurusteltiin. Paikalla oli noin 100 kutsuvierasta.

Ravintola Kukko oli loihtinut avajaisiin skandinaavisiin makuihin keskittyvän tapas -pöydän. Tarjolla oli esimerkiksi poron käristystä, graavilohta, muikun mätiä ja karpaloita kinuskikastikkeessa. Ruoka sai runsaasti kehuja, varsinkin espanjalaiset vieraat olivat haltioissaan poronlihasta, karjalanpiirakoista ja muikun mädistä.

-Terassin lasituksesta vastasi suomalaislähtöinen Lumon. Kilpailutimme monta yritystä, Lumonin suomalaisella alkuperällä oli iso merkitys lopullista päätöstä tehtäessä. Yksi Centro Finlandian pääajatuksista on näyttää suomalaista kulttuuria ja osaamista paikallisille espanjalaisille ja siihen ajatukseen Lumon istahti hienosti. Lattian ja remontin viimeistelyn on hoitanut luottomiehemme Kauko Salo joukkoineen, Ilmastointipuolen teki Airtech Jukka ja Mikko. Teknisenä arkkitehtinä toimi Juan Jose Jimenez-Carrion lupa-asioissa meitä auttoi  Pauliina Manso. Äänentoiston ja tv-tekniikan tiloihin on rakentanut Pekko Simonsuuri, Pekkarinen kertoi avajaispuheessaan remontin tekijöistä.

Teksti: Janne Leipijärvi
Kuvat: Roy Roos

Kirjoittajasta

Antti Pekkarinen

Antti Pekkarinen

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Löydä Aurinkorannikon palvelut, nähtävyydet ja tapahtumat helposti Fuengirola.fi mobiilisovelluksen avulla!

Viikon kysymys

Kumpaan mieluummin talvilomalla?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Tilaa aika!