Etusivu Hyvinvointi

Hiukset kuntoon hoitamalla

Hiusten jatkuva käsittely, värjääminen ja muotoilu sekä aurinko aiheuttavat erilaisia hiusvaurioita. Ruokavaliolla ja hiushoidoilla voi korjata tilannetta. 

Hiusten jatkuva käsittely, värjääminen ja muotoilu sekä aurinko aiheuttavat erilaisia hiusvaurioita. Ruokavaliolla ja hiushoidoilla voi korjata tilannetta.

Kuivat, vaurioituneet ja katkeilevat hiukset ovat monelle ikävää todellisuutta. Hiusten jatkuva käsittely, värjäys, suoristus ja muotoilu aiheuttavat ajan kanssa helposti erilaisia hiusvaurioita.

Aurinkorannikolla omat haasteensa tuovat lisäksi runsas auringonpaiste, suolainen merivesi ja kalkkipitoinen kraanavesi. Ei siis ihme, että hiukset menevät helposti huonoon kuntoon.

Aloita sisäisesti

Huonokuntoisia hiuksia ei kannata jäädä itkemään, vaan hoitaa ne kuntoon niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Sisäisesti kannattaa pitää huoli siitä, että saa syömästään ravinnosta riittävästi hiusten kuntoon vaikuttavia tärkeitä ravintoaineita. Tällaisia ovat esimerkiksi proteiini, omega-3-rasvahapot, monet vitamiinit biotiinista C-vitamiiniin sekä sinkki ja magnesium.

Monipuolinen ruokavalio auttaa pitämään hiukset terveinä, estämään hiustenlähtöä ja edistämään hiusten normaalia kasvua. Huonon ruokavalion seurauksena voi puolestaan esiintyä hiusten kuivuutta, ohentumista ja haurastumista. Myös riittävä vedenjuonti on tärkeää.

Hoidot korjaavat

Ulkoisesti hiuksia voi hoitaa monin eri tavoin. Alkuun pääsee ihan kotikonstein, mutta myös parturi-kampaamot tarjoavat erilaisia hiuksia korjaavia hoitoja sekä opastusta.

– Kotona kannattaa pitää huoli siitä, että käytössä on hyvä shampoo ja hoitoaine. Kosteutus on tärkeää varsinkin täällä Espanjassa, jos ui meressä tai on paljon auringossa, ohjeistavat Salon Estilon parturi-kampaajat Marja Juvonen ja Johanna Vesterinen.

He neuvovat pesemään hiukset silloin tällöin kunnon syväpuhdistavalla shampoolla.

– Suosittelemme asiakkaille mielellämme oikeanlaiset tuotteet, joten aina voi kysyä myös hiustenhoidosta samalla, kun käy vaikka hiustenleikkuussa tai värjäyksessä.

Yksi kampaamon suosituimpia hiushoitoja on Olaplex, jota tarjoaa moni liike Fuengirolassa. Olaplex-hoidon tarkoituksena on ehkäistä hiusten kuitukerroksen rikkisiltojen vaurioitumista, jota tapahtuu muun muassa värjäyksissä. Aine myös korjaa jo vaurioituneita rikkisiltoja ja sitoo hiuksissa olevat rikkisillat vahvasti kiinni toisiinsa.

– Olaplex-hoito korjaa ja suojaa hiusta, kun siihen tehdään erilaisia käsittelyjä. Suosittelemme sitä esimerkiksi värjäysten yhteyteen. Hoito sisältää myös päähierontaa, kertoo Johanna Vesterinen.

Juvonen suosittelee myös kampaamossa tehtävää hiuspohjan kuorintahoitoa, johon kuuluu kuorinnan lisäksi pesu, kosteuttava naamio ja hieronta sekä mikrokamerakuvaukset.

– Otamme mikrokameralla kuvat hiuspohjasta ennen ja jälkeen hoidon, hän toteaa.

Mia Kristiina Tähtinen Mijas Naturalista kertoo, että heidän liikkeessään tehdään myös hiuspohjan ja hiusten analyyseja. Niiden pohjalta jokaiselle asiakkaalle voidaan laatia yksilöllinen hoitosuunnitelma, joka perustuu laadukkaisiin hoitotuotteisiin.

– Palveluihimme kuuluu myös erilaisia hiushoitoja hiuspohjan turvehoidoista keratiinihoitoihin.

Luonto apuun

Hiuksia voi hoitaa myös kotona luonnonmukaisin keinoin käyttämällä vaikkapa erilaisia syötäviksi kelpaavia raaka-aineita. Näin voi välttää erilaisten kemikaalien pääsyn elimistöön. Kotihoidoissa käytettäviä suosittuja hiusnaamion aineksia ovat muun muassa kookos- ja oliiviöljy, kananmuna sekä avokado. Kotihoitojen suosikkiaineita ovat myös nokkonen, merilevä, savi ja kaali.

Kotikonstein hiusten kuntoa voi parantaa myös hieromalla hiuspohjaa, välttämällä lämpökäsittelyjä tai suojaamalla hiukset lämpösuojalla, välttämällä liiallista hiustenpesua ja suojaamalla hiukset voimakkaalta auringonpaisteelta. Hiusten harjaus aktivoi verenkiertoa.

Oikeanlaisella hoidolla ja ruokavaliolla huonokuntoisetkin hiukset voivat kukoistaa jälleen.

Sonja Riihikangas

Kirjoittajasta

Janne Leipijärvi

Janne Leipijärvi

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Löydä Aurinkorannikon palvelut, nähtävyydet ja tapahtumat helposti Fuengirola.fi mobiilisovelluksen avulla!

Viikon kysymys

Kumpaan mieluummin talvilomalla?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Tilaa aika!