Blogi

Matti Nykänen

Maailman paras mäkihyppääjä Matti Nykänen kuoli 55-vuotiaan sunnuntaina ja maanantain välisenä yönä. Paitsi ylivoimainen urheilija, Nykänen oli myös karismaattinen viihdetaiteilija.

Matin suhde julkisuuteen oli kompleksinen. Julkisuus hallitsi ja sääteli hänen elämäänsä, toisaalta hän itse vaikutti paljon siihen, mitä hänestä julkaistiin. Kun lööppirintamalla oli hiljaista, Matti keksi yhdessä luottotoimittajiensa kanssa erilaisia tempauksia, joista yleensä kerrottiin ensin Seiskassa ja siitä ne päätyivät iltapäivälehtien etusivuille. Rahaa tästä järjestelystä saivat molemmat osapuolet, mutta ainakaan Matille raha ei varmasti ollut ainoa kiihoke otsikoihin. Julkisuus oli Matille huume, hän ei osannut elää ilman sitä.

Matin hinku julkisuuteen on sukua BB-julkkiksille ja muille tosi-tv-tähtösille. Näihin turhakkeisiin nähden Matin julkisuudessa oli kaksi merkittävää eroa. Matti tuli julkkikseksi tekemisensä kautta ylivoimaisena urheilijana ja hänen julkisuutensa kesti kymmeniä vuosia. BB-julkkis pääsee Seiskan kanteen siksi, että joku tv-tuottaja on ties mistä syystä valinnut hänet mukaan ohjelmaan, yleensä julkisuutta ei kestä kvartaalia pidempään.

Matti Nykänen oli kansan sankari. Hänen saavutuksensa urheilun saralla ovat vertaansa vailla. Suomalaisten sydämiin lopullisesti tien avasi Matin erehtyväisyys. Yksityiselämässä lähes kaikki meni aika ajoin pieleen. Ihmissuhteet kariutuivat tiuhaan ja suhde viinaan oli monimutkainen. Matissa kertautuivat ne ongelmat, jotka ovat läsnä suomalaisten arjessa. Matti oli eräänlainen vapahtaja, hänen kauttaan suomalaiset antoivat itselleenkin syntejään anteeksi.

Matin oli tarkoitus esiintyä huhtikuussa Fuengirolassa Superpesiksen loppubileissä. Viime keväänä hän teki noista juhlista unohtumattomat. Nyt ja tulevaisuudessa tuo rooli lankeaa muille karismaattisille viihdetaiteilijoille.

Pääkirjoitus

Asiasanat

Kirjoittajasta

Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Löydä Aurinkorannikon palvelut, nähtävyydet ja tapahtumat helposti Fuengirola.fi mobiilisovelluksen avulla!

Viikon kysymys

Kumpaan mieluummin talvilomalla?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Tilaa aika!