Oletko hankkinut pääsylippuja erilaisiin tilaisuuksiin netin kautta? Onko kaikki sujunut ongelmitta, ilman pahaa mieltä ja kasaa ärräpäitä.
Erilaisiin tapahtumiin lippuja myy netissä Sveitsiin rekisteröity Via gogo. Ansaintalogiikka on käytännössä se, että kaikista lipuista peritään noin tuplahinta oikeisiin hintoihin nähden.
Taitavasti rakennetut nettisivut on optimoitu nousemaan ensimmäiseksi googlehaussa. Sivusto saattaa ilmoittaa esimerkiksi, että jäljellä on enää kuusi lippua ja kymmenen ihmistä katselee samaa kohdetta. Kokonaishinta tulee näkyviin vasta aivan kaupanteon viime hetkillä, jolloin kuluttaja on jo huolissaan siitä, saako hän lippuja laisinkaan.
Silloin tekee helposti päätöksen ostamisesta, maksoi mitä vaan. Ketutus on melkoinen, kun rauhassa sivuja selaillen lippuja löytyy virallisilta myyjiltä alle puoleen hintaan siitä, mitä itse tuli maksettua.
Kuluttajaviranomainen on tänä vuonna saanut Suomessa jo yli sata valitusta kyseisen yrityksen toimista, mutta on käytännössä kädetön tekemään asialle mitään. Via gogo:n rekisteröityminen Sveitsiin EU:n ulkopuolelle estää yksinkertaiset valvontatoimet.
Via gogo:lla on omat asiamiehensä eri maissa. Esimerkiksi Suomeen yritys myy lippuja isoista konserteista aina pieniin kesäteattereihin saakka. Jokainen myyntikohde on rakennettu huolellisesti. Esimerkiksi Heinolan kesäteatterin lippujen myyntisivustoja tarkkoine oikeakielisine kuvauksineen ei voi tehdä muu kuin suomalainen.
Suomenkielinen Via gogo myy lippuja myös esimerkiksi Aurinkorannikon tapahtumiin. Olisi mukava tietää, mikä oli keskihinta viime viikon Santanan konsertin lipuista. Halvimmillaan A-katsomon lippuja sai alle kuudella kympillä, ainakin kuusi paikalla ollutta suomalaista maksoi lipuistaan á 125€. Jälkimmäiset oli lunastettu Via gogo:n sivuilta.
Kannattaa olla tarkkana, kun tekee nettiostoksia. Yleensä, jos myyntisivusto kehottaa kiirehtimään, kannattaa mieluummin hidastaa ja tutkia muut vaihtoehdot.
Pääkirjoitus
Lisää kommentti