Etusivu Henkilökuvat

Riku Nieminen laittoi kroppansa likoon

Vuosi 2018 oli näyttelijä Riku Niemiselle poikkeuksellisen kiireinen. Tammikuussa Fuengirolaankin saapuvan Juice-elokuvan lisäksi töitä riitti niin televisiossa kuin teattereissakin.

Vuosi 2018 oli näyttelijä Riku Niemiselle poikkeuksellisen kiireinen. Tammikuussa Fuengirolaankin saapuvan Juice-elokuvan lisäksi töitä riitti niin televisiossa kuin teattereissakin.

– Vuoden 2011 jälkeen ei ole duunia painettu yhtä paljoa kuin nyt vuonna 2018, toteaa Riku Nieminen, joka on saapunut perheensä kanssa Fuengirolaan lomailemaan.

Vuoden 2011 kiireet ovat varsin ymmärrettävät. Niemisen hahmo Munamies voitti silloin Putous-ohjelman vuoden sketsihahmokilpailun, ja kuten arvata saattaa, vientiä riitti. Kiireisen vuoden jälkeen pieni rentoutuminen on varmasti enemmän kuin ansaittua.

– Vuoden 2019 voikin sitten ottaa vähän iisimmin, pitää ikään kuin semi-sapattivuoden. Vanhempi lapsi menee kouluun, niin iskä voi olla kotona vähän tsekkailemassa perään, suunnittelee Nieminen.

Lomat mieluiten ulkomailla

Lomakohteeksi valikoitui Aurinkorannikko, joka oli Niemiselle jo ennestään tuttu.

– Olen käynyt täällä kaksi kertaa aikaisemmin. Silloin kyseessä on ollut kuitenkin enemmän työreissu, kun olemme olleet bändin kanssa liikkeellä. Nyt olemme täällä ensimmäistä kertaa lomalla perheen kanssa, hän kertoo

– Tämä on toimiva kohde meille. Tykkäämme esimerkiksi vaellella lasten kanssa, ja täällä on hyviä paikkoja siihen. Löhöily ei muutenkaan ole meidän juttu. Meille sopii paremmin se, että hommaamme loman ajaksi asunnon ja teemme siitä käsin reissuja eri kohteisiin. Lapset ovat nyt siinä iässä – 4 ja 6 vuotta – että touhuamista pitää olla, Nieminen perustelee.

– Lisäksi olen tulossa toukokuussa Marbellaan puolikkaaseen Iron Man -kisaan, joten käyn nyt samalla tutustumassa niihin paikkoihin.

Kun kasvot ovat Riku Niemisen tavoin koko kansalle tutut niin tv:stä, valkokankailta kuin teatterien lavoiltakin, on ymmärrettävää, että lomalla tie vie usein Suomen rajojen ulkopuolelle, missä ihan jokainen vastaantulija ei tunnista.

– Omassa vireystilassa on selvä ero kun on ulkomailla. Tietoisuus siitä että kaikki eivät tiedä kuka olen, on virkistävää.

Hän nostaa esiin myös toisen, varsin mielenkiintoisen vaihtelua tuovan seikan.

– Suomessa saa aina hyvää palvelua kun joka paikassa tunnistetaan. Ulkomailla ei kaupoissa, kahviloissa tai muuallakaan tunnisteta, niin voi välillä saada paskaa palvelua. Se on ihan kivaa vaihtelua, Riku Nieminen virnistää.

Juice oli fyysinen haaste

Parhaillaan elokuvateattereissa pyörivä Juice-elokuva on osoittautunut odotusten mukaisesti melkoiseksi yleisömenestykseksi. Leffassa maestroa itseään esittävä Riku Nieminen kuvailee elokuvan tekemisen mieluisimpia ja vaikeimpia puolia.

– Juicen hahmon tekemisessä mieleisintä oli ehdottomasti se, ettemme lähteneet tekemään Juice-imitaatiota. Sen sijaan teimme oman versiomme Juice Leskisestä.

– Vaikeinta oli fyysinen muutos. Ensinnäkin jo se ero miten itse koen fysiikan ja miten Juice sen koki. Itse olen hyvin fyysinen ihminen, esimerkiksi ensimmäinen viihdytyksen muotoni oli tanssi. Juice taas ajatteli, että hänen kroppansa on vain tiellä. Hän olisi mieluummin halunnut olla jokin one-linereita laukova entiteetti leijumassa jossain, näyttelijä kuvailee.

Elokuvan tekeminen vaati Riku Niemiseltä myös melkoisia fyysisiä muutoksia.

– Ennen leffan kuvauksia laihdutin kymmenen kiloa Juicen nuoruusvuosien kuvauksia varten. Kuvausten aikana sitten lihotin itseäni lähes 30 kiloa.

Näistä projekteista, ehkä hieman yllättäen, Niemiselle vaikeampaa oli lisäkilojen hankkiminen.

– Käytännössä jokainen päivä alkoi pizzalla ja cokiksella ja loppui pizzalla ja cokiksella. Päivän mittaan kermalla sai kerättyä hyvin kaloreita, siihen vähän munkkeja ja hampurilaisia lisäksi ja tietysti viiniä. Sekä sangriaa, siinä kun on paljon sokeria, hän luettelee.

Nieminen paljastaa nyrkkisäännön, jonka hän oppi oman kroppansa reaktioista:

– Jos v*tuttaa ja paleltaa, niin silloin laihtuu, ja jos etoo ja väsyttää, niin silloin lihoo.

Näyttää siltä, että palelut, väsymykset ja muut lieveilmiöt on kannattanut kestää, sillä lopputulos tuntuu olevan kansan, ja jopa monien kriitikoiden mieleen. Juice-elokuvan on tähän mennessä nähnyt jo yli 100.000 suomalaista.

– Itse olen kuullut leffasta pelkästään positiivista palautetta, jopa tamperelaisilta, jotka ovat tietysti Juicesta tarkkoja. Myös Juicen omaiset ja läheiset ovat tulleet kiittämään hyvästä roolityöstä, toteaa Nieminen tyytyväisenä.

Aurinkorannikon suomalaisilla on mahdollisuus katsoa Juice-elokuva Fuengirolan Cine Alfil-elokuvateatterissa tammikuun 24., 27. ja 29. päivä. Lisäksi Nieminen esittää yhtyeensä kanssa Juice-musiikkia ravintola Kukossa tiistaina 22.1. ja perjantaina 25.1.  Keskiviikkona 23.1. musiikki soi His Starsissa ja torstaina 24.1. music bar Koppasissa.

Poimintoja Riku Niemisen vuodesta 2018:

 • Hyvät ja huonot uutiset -sarjan kuvaukset
 • Heikoin lenkki -sarjan kuvaukset
 • Suomen hauskin tavis -sarjan kuvaukset
 • Roba -sarja neljännen tuotantokayuden kuvaukset
 • Juice-elokuvan kuvaukset
 • Maailmanlopun revyy Linnanmäen Peacockissa, 30 esitystä

Kuka?

 • Riku Nieminen
 • 32 vuotta
 • Näyttelijä, juontaja, tanssija, muusikko
 • Naimisissa näyttelijä Annika Poijärven kanssa
 • Kaksi lasta, 4 ja 6 vuotta

Janne Leipijärvi

Löydä Aurinkorannikon palvelut, nähtävyydet ja tapahtumat helposti Fuengirola.fi mobiilisovelluksen avulla!

Viikon kysymys

Kumpaan mieluummin talvilomalla?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Tilaa aika!